OpenELEC Forum
[Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - Printable Version

+- OpenELEC Forum (https://forum.openelec.tv)
+-- Forum: Generic Forum (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: AUDIO (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=53)
+--- Thread: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue (/showthread.php?tid=15084)

Pages: 1 2 3


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - DeBing - 01-28-2012

@Russ i got the amd fusion nightly build from the 15. Dec 2011 and Wifi is working (for small files), it has no problems with WPA2 or other encrypted networks. Just go under programs -> openelec tv settings -> in the first tab select network wlan and as the card wlan0 (if you got another wlan card per usb it would be wlan1) then do not enter anything as gateway, dns and subnet. After this type in your wlan ssid, select the encryption mode and type in the network password. But be aware of the default keyboard settings if you are using a keyboard for your inputs. The default keyboard location is en-US and the key position are others then for example the default german keyboard (e.g. z & y are replaced)!


Aw: Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - Muschl - 02-08-2012

therio post=18038 Wrote:Have you tried the analog settings?
And if it doesn't work, can you paste the aplay -l log for your box to see if anything must be changed?
yes, not working...
Code:
root ~ # aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Generic [HD-Audio Generic], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: SB [HDA ATI SB], device 0: ALC892 Analog [ALC892 Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
And i can hear some crazy data sounds...
But it works with the Fusion asound.conf


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - viellieb - 03-07-2012

with the nightly builds for fusion (http://sources.openelec.tv/tmp/image/) sound over HDMI doesn't work for me.
Even with the changes of asound.conf

Anyone any ideas what to do?


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - Jean-Max - 03-08-2012

viellieb post=27710 Wrote:with the nightly builds for fusion (http://sources.openelec.tv/tmp/image/) sound over HDMI doesn't work for me.
Even with the changes of asound.conf

I just controlled my actual AD10 setup to have audio HDMI with last eden fusion X86-64 build (10027):

/Configfiles/asound.conf :

pcm.!default {
type plug
slave {
# pcm "hw:1,0" #delete the first hash for sound over analog
# pcm "hw:1,1" #delete the first hash for sound over optical
pcm "hw:0,3" #delete the first hash for sound over hdmi
# rate 48000 (Line neutralized to have menu sounds)
}
}

Audio Setup:

Audio output = Optical/Coax (tip to have dialogs on main speakers)
Boost, 5.1, AC3, DTS
Audio output device: "hdmi (ALSA)"
Passtrough audio device: "hdmi (ALSA)"


-> Is this setup OK for you ?


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - viellieb - 03-08-2012

Hy Jean-Max,

thanks for your quick reply.

After posting yesterday I tried different setups and found one that works (with hdmi sound on my TV)

Audio output = hdmi
Speaker configuration = 2.0
boost volume: yes
ac3: no
dts: no
Audio output device = hdmi (ALSA)
Passthrough output device = hdmi (ALSA)

Tonight I'll try your asound.conf and see if I'll have menu sounds :-)


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - cgigate - 04-01-2012

viellieb post=27726 Wrote:Hy Jean-Max,

thanks for your quick reply.

After posting yesterday I tried different setups and found one that works (with hdmi sound on my TV)

Audio output = hdmi
Speaker configuration = 2.0
boost volume: yes
ac3: no
dts: no
Audio output device = hdmi (ALSA)
Passthrough output device = hdmi (ALSA)

Tonight I'll try your asound.conf and see if I'll have menu sounds :-)
the config audio works with menu sound/hdmi out from e350 apu fusion system.
but only got 2.1/2.0 audio output, need figure out how to make 5.1 audio through HDMI.


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - lyhjam - 04-05-2012

but dts-hd ,truehd don't work


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - verbbis - 04-07-2012

Do you guys really have HDMI audio working on the AD10? I have been trying to get it working for a whole day - no dice. Which build and settings are you using? I've tried both 1.0.2 and the OpenELEC-Fusion.x86_64-devel-20120402145419-r10416 Eden build.


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - verbbis - 04-08-2012

Just to let you know that I got the sound working. I had to switch from a 1400x1050 (the one native to my TV) resolution to something other. A part of the image is now clipped from the sides of the display, but it's still usable - and most important of all, audio now comes out. Is this a known problem?


Re: [Fusion] Zotac Zbox Nano AD10 - audio issue - cgigate - 04-08-2012

sound via HDMI works for any resolution, my TV default is 1080p 1920x1080), i also have 720p (1366x768) TV.
the only issue for me, it settings have to set "HDMI/2.0 or 2.1", if set to 5.1, some voice (ie, people talking etc.) not come through,