OpenELEC Forum
[a330ION] no audi via HDMI - Printable Version

+- OpenELEC Forum (https://forum.openelec.tv)
+-- Forum: Generic Forum (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: AUDIO (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=53)
+--- Thread: [a330ION] no audi via HDMI (/showthread.php?tid=38348)



[a330ION] no audi via HDMI - Penetratore - 06-23-2012

Hello

I have a Asrock a330ion.

i`ve installed 2 days ago the latest version for ION and since then I can not solve the Audio issue.

a} When I plug the xbmc to the TV via Jack-jack kabel, in the menuse select Analogue then the stereo on the TV works perfect (music, conversation and "click" sound between menues)

b} When I plug TV with XBMC via HDMI and in the audio output select HDMI then I dont have "click" in the menue and in the films only music and no conversation.

c} When I plug TV with xbmc via HDMI and selesct output in digital the I have in the films full music and conversations but not click in the menues.

Configuration like

http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Config_sound_asrock_ion330
Works linke in the point 2 mentioned above.

Doese anybodny no how to solve this? any clues?


Re: [a330ION] no audi via HDMI - DutchJunkie - 06-24-2012

I got the same problem myself. There is no option HDMI, only nvidia HDMI and SALSA? combinations.

In TV shows the sound works though, only movies have no sound.

Hope you can help. I'm using the latest 2.0 build.



Another thing to mention: the Mac script didn't work for me. Multiple errors in the script. Windows installer worked perfectly though!


Re: [a330ION] no audi via HDMI - lrusak - 06-24-2012

check the wiki, there is plenty of info about HDMI audio there

http://wiki.openelec.tv/index.php?title=HDMI_Audio_-_The_Easy_Way


Re: [a330ION] no audi via HDMI - MACscr - 10-30-2012

Did you guys figure this out. I followed the wiki and it i did get an audio file to play with device 3 with my 330i system, but this doesnt really help me figure out the correct settings within xbmc. I set the Audio Output device to HDA Nvdia - hdmi -3 (alsa). But no difference.

This is what worked with aplay: card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]


Re: [a330ION] no audi via HDMI - lrusak - 10-30-2012

MACscr post=51931 Wrote:Did you guys figure this out. I followed the wiki and it i did get an audio file to play with device 3 with my 330i system, but this doesnt really help me figure out the correct settings within xbmc. I set the Audio Output device to HDA Nvdia - hdmi -3 (alsa). But no difference.

This is what worked with aplay: card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]

so set the audio device to custom and type in plughw:0,3

then reboot the system


Re: [a330ION] no audi via HDMI - Jean-Max - 10-30-2012

lrusak post=51932 Wrote:set the audio device to custom and type in plughw:0,3
then reboot the system
Yes, that's the setup I use on my HD-ID11 (Ion)

To have also sounds in Menus, I use the <explodedk> tip :

Make a file named autostart.sh in \openelecconfigfile
with the following text:
#!/bin/bash
sleep 15



Re: [a330ION] no audi via HDMI - Penetratore - 12-13-2012

I`ve created a text file under windows and pasted the mentioned text.

#!/bin/bash
sleep 15

then I`ve saved it as autostart.sh and copied to the location \openelecconfigfile via SMB.
But after restart no sounds in the menue.

in this method working for somebody?


Re: [a330ION] no audi via HDMI - vicbitter - 12-13-2012

Penetratore post=57294 Wrote:I`ve created a text file under windows and pasted the mentioned text.

#!/bin/bash
sleep 15

then I`ve saved it as autostart.sh and copied to the location \openelecconfigfile via SMB.
But after restart no sounds in the menue.

in this method working for somebody?

You'll need to make sure autostart.sh is executable. SSH onto your Openelec machine and do the following:

Code:
cd /storage/.config
chmod +x autostart.sh