OpenELEC Forum
need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - Printable Version

+- OpenELEC Forum (https://forum.openelec.tv)
+-- Forum: Generic Forum (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: AUDIO (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=53)
+--- Thread: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) (/showthread.php?tid=54812)

Pages: 1 2


need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

i´ve build a openelec based on frodo beta 1 by doing
Code:
PROJECT=ION ARCH=x86_64 PVR=yes VDR=yes make -j3 release
build was running successfully and system is booting up well:
Code:
root ~ # uname -a
Linux `o`p`e`n`e`l`e`c` 3.6.7 #1 SMP Fri Nov 23 22:03:42 CET 2012 x86_64 GNU/Linux

aply gives me following information:
Code:
root ~ # aplay -L
null
Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
default:CARD=Intel
HDA Intel, ALC887 Analog
Default Audio Device
sysdefault:CARD=Intel
HDA Intel, ALC887 Analog
Default Audio Device
front:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Analog
Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Analog
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Analog
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Analog
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Analog
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Analog
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC887 Digital
IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=0
HDA NVidia, HDMI 0
HDMI Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=1
HDA NVidia, HDMI 0
HDMI Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=2
HDA NVidia, HDMI 0
HDMI Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=3
HDA NVidia, HDMI 0
HDMI Audio Output

and

Code:
root ~ # cat /proc/asound/card1/codec#1
Codec: Nvidia GPU 0b HDMI/DP
Address: 1
AFG Function Id: 0x1 (unsol 0)
Vendor Id: 0x10de000b
Subsystem Id: 0x10de0101
Revision Id: 0x100100
No Modem Function Group found
Default PCM:
rates [0x0]:
bits [0x0]:
formats [0x0]:
Default Amp-In caps: N/A
Default Amp-Out caps: N/A
GPIO: io=0, o=0, i=0, unsolicited=0, wake=0
Node 0x04 [Audio Output] wcaps 0x72b1: 8-Channels Digital Stripe CP
Device: name="HDMI 0", type="HDMI", device=7
Converter: stream=6, channel=0
Digital: Enabled GenLevel
Digital category: 0x2
PCM:
rates [0x7f0]: 32000 44100 48000 88200 96000 176400 192000
bits [0xe]: 16 20 24
formats [0x5]: PCM AC3
Unsolicited: tag=00, enabled=0
Node 0x05 [Pin Complex] wcaps 0x407381: 8-Channels Digital CP
Control: name="HDMI/DP,pcm=7 Jack", index=0, device=0
Control: name="IEC958 Playback Con Mask", index=1, device=0
Control: name="IEC958 Playback Pro Mask", index=1, device=0
Control: name="IEC958 Playback Default", index=1, device=0
Control: name="IEC958 Playback Switch", index=1, device=0
Control: name="ELD", index=0, device=7
Pincap 0x09000094: OUT Detect HBR HDMI DP
Pin Default 0x18560010: [Jack] Digital Out at Int HDMI
Conn = Digital, Color = Unknown
DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x0
Pin-ctls: 0x40: OUT
Unsolicited: tag=01, enabled=1
Connection: 1
0x04

i did setup audio output to
hdmi: dts yes: dd yes: pcm yes: dd true hd yes: dts hd ma yes: hdmi#3 (onkyo devixes is shown in option)

dts and dd are working well, but i get audio dropouts on dts hd ma. the onkyo shows while starting playback DTS HD MASTR for 1ms... after that the hdmi icon is blinking...

any idea?


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - vicbitter - 11-24-2012

Have you tried the latest ION x64 nightly?

Nightlies can be downloaded here


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

as i wrote... i checked out the sources and build my own image yesterday
Quote:Nov 23 22:03:42 CET 2012 x86_64 GNU/Linux

latest checkin is:

Code:
commit 40824b50e03ed431bcb8c27dda74a6c41bcf52b2
Author: Stephan Raue <stephan@openelec.tv>
Date: Fri Nov 23 19:40:28 2012 +0100

so i´m on r12576


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

maybe a special asound.conf is needed????


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - vicbitter - 11-24-2012

makaber post=54822 Wrote:as i wrote... i checked out the sources and build my own image yesterday
Quote:Nov 23 22:03:42 CET 2012 x86_64 GNU/Linux

latest checkin is:

Code:
commit 40824b50e03ed431bcb8c27dda74a6c41bcf52b2
Author: Stephan Raue <stephan@openelec.tv>
Date: Fri Nov 23 19:40:28 2012 +0100

so i´m on r12576

That's not the question I asked... Have you tried the nightlies to rule out if there is a problem with your build...


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

i´ll give it a try


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

same result :-(


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - vicbitter - 11-24-2012

makaber post=54835 Wrote:same result :-(

That is very odd as ION2 does support bitstreaming. I assume that you have the ASUS connected directly to your Onkyo?


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

YES! with thisone http://www.amazon.de/AmazonBasics-Kabel-4-fache-Abschirmung-Speed/dp/B002C1BHIO/ref=sr_1_4


Re: need support for hd-audio output on ASUS AT5 IONT-I (AV-Receiver Onkyo TX-SR 608) - makaber - 11-24-2012

i´ve tried a clean install of the latest nightly. ION 64bit. same frustrating result. damned