OpenELEC Forum
OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - Printable Version

+- OpenELEC Forum (https://forum.openelec.tv)
+-- Forum: Generic Forum (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: AUDIO (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=53)
+--- Thread: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI (/showthread.php?tid=55638)

Pages: 1 2 3


OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - leo06 - 11-30-2012

hi to all
i have a problem with hd audio,i have Yamaha RX-V371 and can't get hd audio from openelec,in audio configuration isn't an option for yamaha amp only samsung tv,has anyone any idea

http://pastebin.com/EDRXBg01
http://pastebin.com/TqFFSQRr


OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - lrusak - 11-30-2012

Can you be more clear about what your problem is?


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - leo06 - 11-30-2012

lrusak post=55650 Wrote:Can you be more clear about what your problem is?

when a movie has dts hd ma or dolby true hd i hear nothing,i have checked dts hd and true hd capable receiver in audio configuration


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - incubus - 11-30-2012

My Yamaha RX-V1800 amp doesn't show up in the devices too, it's my video projector instead. maybe it's a Yamaha 'feature'.
Your amp is device #8 in you log, where Samsung is written. Choose this one and it shall be okay.


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - leo06 - 11-30-2012

incubus post=55660 Wrote:My Yamaha RX-V1800 amp doesn't show up in the devices too, it's my video projector instead. maybe it's a Yamaha 'feature'.
Your amp is device #8 in you log, where Samsung is written. Choose this one and it shall be okay.
to choose where?
http://www.youtube.com/watch?v=3yENyrs2HXY


[attachment=940]IMG_20121130_184403.jpg[/attachment]


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - lrusak - 11-30-2012

Yes that looks correct. Does it not work?

is your speaker config set to 5.1?

Also, can you post what hardware you are using and what build of openelec?


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - leo06 - 11-30-2012

lrusak post=55673 Wrote:Yes that looks correct. Does it not work?not working

is your speaker config set to 5.1?yes

Also, can you post what hardware you are using and what build of openelec?
nvidia gt430,Yamaha RX-V371,samsung tv,openelec 2.95.2


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - leo06 - 12-02-2012

xbmcfreak,xbmcbuntu,ubuntu no hd audio at all,in windows hd audio works fine


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - leo06 - 12-09-2012

anyone?


Re: OpenELEC Version: 2.95.2 - yamaha amp No hd audio over HDMI - ptr727 - 12-10-2012

Similar issue.

Running a Zotac ZBOX ID84 (NVIDIA GeForce GT 520M) with Beta 3.
http://www.zotacusa.com/zbox-id84-plus.html

HDMI audio for navigation sounds ok, DTS and AC3 passthrough ok.
No audio for DTS-HD and TrueHD.

ID84 HDMI ->
Yamaha RX-V371BL ->
Panasonic TH-58PX600U

Any ideas?