OpenELEC Forum
MMAL not working with LiveTV or playing recordings - Printable Version

+- OpenELEC Forum (https://forum.openelec.tv)
+-- Forum: Generic Forum (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: PVR + LIVE TV (https://forum.openelec.tv/forumdisplay.php?fid=38)
+--- Thread: MMAL not working with LiveTV or playing recordings (/showthread.php?tid=78013)



MMAL not working with LiveTV or playing recordings - doveman - 08-29-2015

I need to use MMAL acceleration to use my HiFiBerry DAC+ but I've found the only thing that works anywhere near acceptably for LiveTV and playing back recordings is OMXPlayer. With MMAL, there's a stutter every 9-10s, which can be clearly seen when the programmes has a ticker at the bottom of the screen, like in this short recording I uploaded https://drive.google.com/file/d/0B1fDI89phEESc1l6Z0lBQlpHdHc/view?usp=sharing

Is there any chance that this can be fixed? If not, could it be made possible to force OMX and the analog output for LiveTV and playing back .ts files and MMAL/DAC+ for everything else, so I can at least use LiveTV, albeit with lower quality audio and enjoy the better quality audio of the DAC+ when watching movies/listening to music?


MMAL not working with LiveTV or playing recordings - doveman - 09-03-2015

Apparently other people are able to use MMAL successfully with 1080i LiveTV, whilst I'm only trying to use SD Freeview channels, so I don't understand why it doesn't work.

Is anyone able to assist me please?